Maak een digitale backup van je CD's en DVD's met software

Soms moet je wel eens een programma opnieuw installeren. Heel vaak heb ik al meegemaakt dat er vervolgens gezocht moet worden naar de juiste media (CD/DVD e.d.). Vervolgens gaan ze één voor één de speler in, en voor je het weet ben je een paar uur verder. In sommige gevallen is de CD zelfs zo beschadigd dat er (bijna) niets meer mee te doen is. Een handige manier om deze problemen te voorkomen is het maken van een digitale kopie.
Dit heeft meteen een bijkomend voordeel: de installatie vanaf een digitale kopie is vaak veel sneller dan vanaf een CD, als je de juiste programma's gebruikt. Hoe je dit doet beschrijf ik in een ander bericht.


Om een digitale kopie te maken heb je een 'programma' nodig wat dit kan. Persoonlijk ben ik zeer gecharmeerd van 'Imgburn'. Dat is een gratis programma wat heel goed is in het maken van backup-CD's (en DVD's) en zelfs het eventueel terugzetten. Je kunt het programma downloaden op:http://www.imgburn.com/

Zodra het programma geinstalleerd is kun je het opstarten, en beginnen met het maken van een backup. Als je het programma opstart worden er een aantal mogelijkheden geboden wat je kunt gaan doen. In dit geval kiezen we voor 'Disc to Image'. We leggen vervolgens de CD/DVD in de lade, en starten de actie op. Er wordt vervolgens gevraagd waar je het bestand wilt opslaan (kies een handige plaats waar je voldoende ruimte hebt, en je het bestand eenvoudig weer terug kunt vinden), en welke type bestand het moet worden. Kies het type 'ISO', dit is namelijk een formaat wat heel standaard is en eenvoudig weer te hergebruiken is.

1 opmerking:

  1. [...] een eerder bericht heb ik uitgelegd hoe je eenvoudig een digitale backup van jouw CD/DVD’s kunt maken. Handig want [...]

    BeantwoordenVerwijderen