De beste manier om jouw Gmail te configureren op je iPhone

Update januari 2013: Google heeft deze manier van verbinden uitgeschakeld. Bestaande gebruikers kunnen met al ingestelde apparaten een tijdje gebruik blijven maken van de dienst. Zie 'een toekomstig bericht' voor advies hoe dit NU optimaal in te stellen.

In tegenstelling tot wat aangeraden lijkt te worden, is er een betere manier om Gmail op jouw iPhone te configureren. Als je deze manier gebruikt kan je gebruik maken van heel veel functies die anders niet/beperkt beschikbaar zijn: push-mail (direct een mail ontvangen als hij binnenkomt) en meerdere agenda’s inzien en het bi-directioneel aanpassen van agenda’s zijn er een paar van.
Het configureren is heel simpel:

 1. Ga naar ‘Instellingen’ / ‘E-mail, contacten, agenda’s’
 2. Kies voor ‘Voeg account toe’
 3. Kies ‘Microsoft Exchange’ (dus NIET Gmail)
 4. Vul de gegevens in:

  • E-mail=het volledige e-mailadres van jouw Gmail account
  • Domein -> leeg laten
  • Gebruikersnaam= het volledige e-mailadres van jouw Gmail account
  • Wachtwoord-> jouw wachtwoord voor Gmail
  • Beschrijving-> vul hier een ‘naam’ in van het account wat slim is voor jezelf om dit te herkennen, bv. het volledige e-mailadres van jouw Gmail account

 1. Tik op ‘Volgende’
 2. Zodra er een nieuw veld ‘Server’ beschikbaar is: vul daar in m.google.com op.
 3. Tik op ‘Volgende’
 4. Selecteer wat je wilt hebben. Mijn voorstel: alles

Hierna kun je een eventueel eerder ingesteld ‘gmail account’ verwijderen van je telefoon. Dit doe je ook weer via ‘Instellingen’ / ‘E-mail, contacten, agenda’s’ / Account selecteren-> ‘Verwijder account’

Dit is ook de plaats waar je aan kunt geven hoeveel mail er ‘gesynchroniseerd’ moet worden. Dit kán je aanpassen, maar is niet strikt noodzakelijk.

Om te selecteren welke ‘agenda’s’ je wilt ‘synchroniseren tussen jouw iPhone en Google moet je dit nog aangeven bij Google. Hiervoor ga je op jouw iPhone naar http://m.google.com/sync?hl=en https://www.google.com/calendar/iphoneselect, en nadat je met jouw gmail-account hebt ingelogd selecteer je daar welke agenda’s je wilt synchroniseren.

Er is ook een andere plaats waar je deze selectie kunt doen, maar de officiële instructies verwijzen naar de hierboven genoemde pagina.

Deze informatie kan je ook vinden op:
http://support.google.com/mobile/bin/answer.py?hl=nl&answer=138740

De suggestie mbt ‘meerdere agenda’s’ en verwijzing naar de juiste URL heb ik gekregen van http://www.easy-calendar.com/ Een Nederlands bedrijf wat een prachtige app heeft wat het mogelijk maakt om héél snel nieuwe afspraken in te plannen. Bekijk het hier: http://itunes.apple.com/nl/app/easy-calendar/id421724209?mt=8&ls=1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten