Problemen met het iPhone apps: maak wat geheugen vrij

Soms gebeurt het dat iPhone applicaties onbetrouwbaar werken. Afspraken/Contacten/Mail wordt niet gesynchroniseerd, apps starten niet op of sluiten meteen af nadat ze opgestart zijn. Daar zijn uiteraard verschillende ‘redenen’ voor te bedenken. Een van de, naar mijn ervaring, eenvoudigste op te lossen is een gebrek aan ‘geheugen’ op de iPhone. De iPhone kan namelijk meerdere taken/apps tegelijk uitvoeren. Echter om dat mogelijk te maken gebruiken al die ‘apps’ wel geheugen. Teveel gebruikers van geheugen=te weinig voor nieuwe apps of zelfs slecht functionerende apps.

Heb je hier last van, of wil je dit soort problemen zoveel mogelijk voorkomen voor dan regelmatig wat onderhoud uit: sluit programma’s die je niet gebruikt echt af en start af en toe je iPhone/iPad opnieuw op. Dit zijn zeer eenvoudige handelingen en staan eigenlijk in alle ‘dingen die een iPhone gebruiker moet weten’.


Sluit apps op je iPhone af

  1. Druk twee keer, kort achter elkaar op de ‘Home’ toets (de ronde voorop de iPhone)
  2. In de balk die nu is verschenen staan alle apps die actief zijn op. Door nu een paar seconden op een van de icoontjes te drukken in deze ‘balk’, gaan ze bewegen en verschijnt er een ‘stopbord’.
  3. Klik voor alle apps op het ‘stopbord’, totdat er geen ‘nieuwe’ meer verschijnen. De apps zijn nu allemaal afgesloten.

Start de iPhone opnieuw op

  1. Houd de ‘sluimerknop’ een paar seconden ingedrukt, totdat de optie verschijnt ‘zet uit’
  2. Schuif de balk ‘zet uit’ opzij, de iPhone zet zichzelf uit
  3. Als de iPhone uit is geschakeld, druk dan even de ‘sluimerknop’ opnieuw in, de iPhone start nu opnieuw op

Geen opmerkingen:

Een reactie posten