iPhone probleem: een zwart scherm en hij doet niet meer: hier deoplossing

Vandaag vertelde een goede vriend van mij dat zijn iPhone 4S 'kapot' was. Hij had een app geinstalleerd, en plotseling ging hij op zwart, en deed niets meer. En inderdaad: de iPhone reageerde niet meer op de 'Home' knop, of op de 'slaap' knop. Het leek er erg op dat hij 'hing'. Maar wat doe je met een hangende iPhone? Een iPhone die gecrashed is?

Een korte zoektocht, heeft de oplossing opgeleverd.
Druk de 'Home' en de 'Slaap' knop tegelijk in, en houdt die ongeveer 10 seconden ingedrukt, totdat je het Apple logo ziet. Je iPhone start nu opnieuw op, en in principe staan alle gegevens er nu nog op (geen garantie, maar je kan hem ook 'opsturen' voor een reparatie en de kans is nogal aanwezig dat hij dan ook leeg terug komt!).

Een jaar of iets dergelijks geleden deed ik hetzelfde, echter nadat ik de telefoon had uitgeschakeld, dan krijg je een uitroepteken te zien... en wordt alles van de telefoon verwijderd. Positief: hij doet het weer, Negatief: alles is ervanaf.

Beide hierboven beschreven handelingen zijn 'software matige' oplossingen. Er gaat niets fysieks aan de iPhone kapot. Werkt het niet: niets verloren (mijn persoonlijke mening). De oplossing werkt voor elke iPhone, iPad en iPod Touch

Met dank aan:

https://seogadget.co.uk/iphone-display-blank-screen/ (Thanks Richard Baxter!)

http://support.apple.com/kb/HT1430

http://www.mydigitallife.info/reset-and-restore-iphone-to-original-default-factory-settings-with-recovery-mode/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten