Installeren vanaf digitale backup-CD’s

In een eerder bericht heb ik uitgelegd hoe je eenvoudig een digitale backup van jouw CD/DVD’s kunt maken. Handig want dan heb je ze op een plaats, maar ook handig omdat je soms sneller kunt installeren vanaf die digitale kopie. Dan zonder dat je hem eerste op een CD/DVD zet.

Er zijn verschillende applicaties waarmee je dit kunt doen. Ik ben al een tijdje een gebruiker van Virtual CloneDrive een gratis applicatie zonder reclame of iets dergelijks. Andere bekende oplossingen zijn UltraISO, DaemonTools en ook Nero heeft een oplossing hiervoor. De werking van de programma’s is allemaal ongeveer hetzelfde.

Nadat je het programma geinstalleerd heeft, meestal zorgt de installatie ervoor dat hij automatisch opstart met windows, is er een icoon in je taakbalk bijgekomen. Bij Virtual CloneDrive is dat een CD-tje. Als je daar op klikt met je linker muisttoets opent een schermpje waar je wat instellingen kunt wijzigen. Als je echter op je ‘andere’ muistoets klikt (rechts meestal) als je op het icoontje staat, verschijnt er een klein pop-up scherm. Daarin staat weer een mogelijkheid om wat instellingen te wijzigen (settings), maar ook een ‘drive letter’, in mijn geval staat er ‘G:’, bij jou kan dat ook een andere letter zijn. Aan de rechterkant ervan staat een pijltje, dat betekend dat er iets ‘achter’ zit wat je kunt openen. Als je nu op die ‘drive letter’ klikt zie je een volgende pop-up, met onder andere een ‘mount’ optie. Klik hierop en je kunt vervolgens het bestand van jouw digitale kopie selecteren en ‘openen’.

Als je dat gedaan hebt zit jouw digitale backup in de virtuele ‘drive letter’, in mijn geval in G:, en kan je de programma’s die erop staan eenvoudig installeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten