Hoe enveloppes te printen met Word 2007

Soms wil je wel eens iets per ouderwetse post versturen, maar de envelop die je gebruikt wil je er net zo professioneel en netjes uit laten zien als je brief?

Print je envelop ook met Word 2007. Hieronder een stap-voor-stap beschrijving, met veel plaatjes.

Ga in Word naar het tabblad 'Pagina-indeling'

Druk daar op het icoon 'Formaat'

Selecteer in de lijst het formaat van wat je wilt printen, meet eventueel na wat de maten zijn van je envelop. Voor dit voorbeeld gebruik ik het formaat van een envelop Nr.11

Het blad waarop je nu met Word kunt schrijven is nu smal en langwerpig geworden. Misschien een beetje moeilijk om op de juiste plaats het adres te plaatsen.
Druk daarvoor op de knop 'Afdrukstand', en selecteer 'Liggend'.Nu ziet het scherm er uit als een envelop Nr.11.

En het adres
Nu wil je misschien nog het adres erop printen? Ik vind het makkelijkst om het document daarvoor in twee kolommen in te delen en in de eerste kolom mijn gegevens, en in de tweede kolom gegevens van de ontvanger in te vullen.
Hiervoor druk je op de knop 'Kolommen', en selecteer je 'Twee'.

Vervolgens kan je beginnen met typen wat je wilt. Om een adres van mezelf in te vullen zou ik de eerste 3 regels uit de 1e kolom gebruiken, en om het adres van de ontvanger in te vullen zou ik regel 5, 6 en 7 uit de tweede kolom gebruiken.

Uiteraard zijn er nog andere manieren, bijvoorbeeld door een 'Sjabloon' of 'Template' te gebruiken, maar bovenstaande werkt net zo makkelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten