Hoe stel je de windows in voor je "nieuwe" Widescreen monitor

TFT schermen worden steeds goedkoper, ook de 'widescreen' schermen. Maar hoe maak je nou het meest efficient gebruik van je monitor? Ook als het geen 'widescreen' TFT scherm is?

Ga ergens op je bureaublad staan met je muis, en druk de 'andere' muistoets is. In de meeste gevallen zal dat de rechter toets zijn. Een schermpje zoals hieronder komt dan tevoorschijn. Selecteer daarin 'Properties' of 'Eigenschappen'.

Een nieuw scherm met een aantal tab-bladen verschijnt nu. Klik op het laatste tabblad. In de Engelstalige windows heeft dat 'Settings'.

In het laatste tabblad zie je onderstaande, of iets wat daar veel op lijkt. Afhankelijk van hoeveel monitoren je hebt aangesloten, en welke 'grafische kaart' er in je computer zit. Het belangrijkste onderdeel om de schermresolutie aan te passen staat er echter altijd.

In bovenstaande scherm kan je bij 'Screen Resolution' de scherm resolutie aanpassen. Zoals je ziet heb ik een 'widescreen' monitor, en heb ik hem ingesteld op 1280x720

Een ander leuk tooltje om je schermresolutie eenvoudig aan te passen is: MultiRes. Ik gebruik het zelf ook, omdat je dan eenvoudig kunt kiezen wat je wilt hebben, en prettig vind.

1 opmerking:

 1. Hello Joel,

  Hartelijk dank voor je tip.
  Geniet weer van een wide screen.
  Ik moet mezelf nog even aanwennen eerst op jouw website te kijken, die ongelovelijk veel informatie geeft over het computer gebeuren.
  Nog mijn hartelijke dank, dat je mijn oude computer weer geheel up to date hebt gemaakt.
  De XP home met alles erop en eraan werkt als een Zwitser horloge, ware het niet een computer..Ha

  Groeten,

  adrienne

  BeantwoordenVerwijderen