De geschiedenis van het hacken

Ik heb een 50 minuten durende, Engelstalige film over de geschiedenis van het hacken gevonden.

Volgens de makers van deze film is het hacken begonnen met 'Phone phreaking'. De bekendste Phone Phreakers komen aan het woord. Er wordt op een eenvoudige manier uitgelegd hoe dat eerste hacken ging. Bekende personen (twee van de oprichters van apple) worden onder andere genoemd.

Van het telefoon hacken wordt overgestapt naar computer hacken. Uiteraard worden de eerste vormen van hacken, namelijk hardware bouwen, maar ook vooral software problemen oplossen, worden besproken.
De oorsprong van de rivaliteit tussen Apple en Microsoft te voorschijn: de 'Homebrew' club kreeg een dreigende brief van Bill Gates van 'Micro-Soft'. Een van de belangrijkste leden van die 'Homebrew' computer club werd later een van de oprichters van Apple.

Gelijktijdig als de knutsel-hackers hun geld gaan verdienen door hun begrip en kennis te gebruiken om 'nuttige' zaken te ontwikkelen, wordt hacken meer een misdaad.

Met name de rol van de media die de gebruikte technieken openbaar maakte, of de mogelijkheden en gevaren van hacken duidelijk maakte wordt duidelijk toegelicht. Een van de beweringen over de media is dan ook dat door de 'hype' de media heeft gecreerd, een van de bekendste hackers, Kevin Mitnick, geen eerlijk proces heeft gekregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten