Accountview facturen layout aanpassen

Binnen Accountview kun je, als je de module facturering hebt, eenvoudig je eigen mooie factuur layout bepalen. Je kunt hier zelfs, met een kleine omweg een 'leeg' PDF versie van maken.

Om te beginnen: open in accountview een 'speel administratie', oftewel een administratie waarvan het niet belangrijk is als je er iets fout in doet. Bijvoorbeeld de meegeleverde 'Your Garden Products' administratie.

Ga naar Bestand-> Facturering

Selecteer een factuur, of maak eventueel een nieuwe factuur aan. Het is niet belangrijk wat er in de factuur staat.

Selecteer vervolgens Bewerken -> Layout

Jouw standaard factuur voor deze administratie wordt nu geopend. Zorg er voor dat altijd de factuur met de 'automatische invulvelden' geopend is.

In het voorbeeld staat er Deugro B.V. in zo'n veld ingevuld.

Ga vervolgens op het veld staan wat je wilt aanpassen. Bijvoorbeeld het 'koptekst veld', en druk daar op de 'andere' muistoets. Vervolgens verschijnen de eigenschappen van dit veld.

Vul in dit veld de gewijzigde gegevens in. Als je klaar bent met aanpassen, klik je op 'OK'.

Als je klaar bent met al je aanpassingen, bewaar de factuur dan (eventueel met een nieuwe naam).

Om vervolgens een 'lege kopie' van deze factuur te maken: sla dezelfde factuur nog een keer op, maar nu met een andere naam. Bijvoorbeeld 'lege_factuur'. Als je dat hebt gedaan moet je de al de 'automatische invulvelden verwijderen.
De factuur ziet er dan ongeveer zo uit op het scherm:

Bewaar deze 'lege factuur' vervolgens en sluit het bewerken van dit sjabloon door op het kruisje te klikken in de bovenhoek van de factuurlayout.

Kies nu in je administratieoverzicht op 'Rapporten->Proeffacturen'.

Selectuur nu de lege_factuur die je net hebt bewaard.

En druk deze af op je 'PDF Printer', bijvoorbeeld CutePDF of doPDF.

Meestal wordt je dan gevraagd als welk bestand de 'PDF' van deze lege factuur opgeslagen moet worden. Die kan je zelf kiezen, maar let wel op waar je hem bewaard.Vervolgens kun je het bestand openen bijvoorbeeld 'lege factuur.pdf'.

Het in dit voorbeeld gebruikte bedrijf is Gezondheidspraktijk Carena

Geen opmerkingen:

Een reactie posten