Orde in je digitale foto's

Hoe houd je jouw foto's mooi op orde? Hoe vind je ooit nog een foto terug op je computer? Er zijn prachtige programma's die je daarbij helpen. Mijn persoonlijke voorkeur heeft nog steeds Picasa. Maar Windows Vista heeft een aardig alternatief. Hieronder een aantal eenvoudige stappen om je foto´s op te bergen in mooie mapjes.

Druk op het Windows logo. Druk vervolgens op de knop 'Afbeeldingen', zoals hieronder.'

Het onderstaande scherm verschijnt. Druk daarin op de knop 'Organiseren'.

Vervolgens zal het volgende schermpje zichtbaar worden, waarin je kunt kiezen om een 'Nieuwe map' te maken.

Vervolgens verdwijnt bovenstaande scherm, en is er een nieuwe map gemaakt in het eerdere scherm 'Afbeeldingen'. Daarin staat nu een icoon van een nieuwe map. Die map mag je direct een naam geven. Eventueel kan je de naam later veranderen.

Als je de naam van een map, waar je foto's of andere mappen in kunt maken, wilt veranderen:
Klik je een keer op de map die je wilt veranderen, en druk vervolgens weer op organiseren. Nu kan je in dit menu kiezen voor 'Naam wijzigen'.

Druk ook eens op andere knoppen in het 'Afbeeldingen scherm'.

Maar... hoe plaats je bestanden in deze map?
Je kan de bestanden, bijvoorbeeld dus foto's, van de ene map naar de andere 'slepen' of 'knippen en plakken'.
In Windows Vista ziet het 'slepen' er ongeveer zo uit. Klik het bestand wat je wilt verplaatsen aan, en houd de muis knop ingedrukt (alsof je het oppakt). Ga naar de plaats waar je het hebben wilt, en laat het daar 'los'.

Als je wilt 'knippen en plakken', klik je op het bestand wat je wilt 'knippen' uit een map waar het nu staan. Nu kun je weer op de knop 'Organiseren' drukken, en daar nu 'knippen' selecteren. Vervolgens ga je naar de map waar het moet komen te staan, en daar 'plak' je het, door ook hier op de knop 'Organiseren' te drukken, en dan te kiezen voor 'Plakken'.

Voor degene die nog andere maniere willen uitproberen: via de 'andere muistoets' komt een met dezelfde en meer opties als het menu onder 'organiseren'.
Nog een andere manier is met behulp van het toetsenbord knippen (CTRL-X) en plakken (CTRL-V).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten