PAS OP! Gevaarlijk!


Soms krijg je wel eens berichten van vrienden, bekenden of zelfs vage kennissen die je met de beste intenties willen waarschuwen voor allerlei gevaren en problemen. Echter... lees eens het artikel over 'waarschuwingen' wat ik eerder heb geschreven. In het kort: voordat je iets doet met het betreffende bericht doe wat onderzoek.

Een van de onderzoeksbronnen is bijvoorbeeld de nieuwskoppen die op de site staan van de waarschuwingsdienst. Ze staan rechtsboven op de hoofdpagina, onder het kopje 'Waarschuwingsdienst'.

De waarschuwingsdienst is van de Nederlandse overheid, en die proberen internetgebruikers zo te waarschuwen. Kort geleden is er een virus gevonden wat de naam ABN Amro misbruikt, ook is er een e-mail bericht rondgegaan wat van Microsoft leek te komen over Internet Explorer inclusief een link om snel wat te installeren.

Gebruikers die eerst onderzocht hebben of dit bericht echt is hebben gezien dat het gevaarlijke berichten waren. Kijk bijvoorbeeld op: hier voor de 'Microsoft mail' en hier voor informatie over de 'ABN AMRO mail'.

Er zijn nog tal van sites die je meer kunnen vertellen over het echt of niet zijn van waarschuwingen. Google of andere zoekmachines kunnen je een enorme hoeveelheid informatie over de achtergrond van het bericht geven.

Voor het geval je trouwens digitale kaartjes stuurt naar je vrienden, bijvoorbeeld met filmpjes erin: stuur mijn gegevens mee om eventuele problemen op te lossen die het effect zijn van het filmpje of lees een waarschuwing voor digitale wenskaarten die vorig jaar is verschenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten