E-mail lezen op meerdere computers

Steeds meer mensen willen hun e-mail op meerdere computers lezen. Bij de meeste providers is dit mogelijk. Soms met een 'e-mail programma via de browser' maar soms ook met behulp van 'normale' e-mail software zoals 'Microsoft Outlook (express)' en 'Thunderbird'

Globaal zijn er twee goede technische mogelijkheden om e-mail op meerdere pc's te bekijken. De makkelijkste optie is eigenlijk die met behulp van het 'e-mail programma via de browser' of 'webmail' oplossing. De bekendste voorbeelden hiervan zijn Microsoft Hotmail of Live.com, en Gmail. De andere oplossing is met behulp van gewoon geïnstalleerde of te installeren programma's zoals Microsoft Outlook (Express) of Thunderbird. Wat u wilt gebruiken is vooral een kwestie van smaak en gewenning.

Webmail wordt bij de meeste providers tegenwoordig aangeboden. Providers, of leveranciers, die bijvoorbeeld alleen e-mail aanbieden zijn onder andere Hotmail of Live.com, en Google Gmail. Als u graag online, dus via de webbrowser zoals internet explorer mail wilt lezen, die u bij uw provider krijgt, kijk dan op de hulppagina's van de provider of neem contact met ze op.

Als u liever gebruik wilt maken van een programma geïnstalleerd op uw pc, is hiervoor lang geleden een techniek ontwikkeld. Deze heeft IMAP. Voor de mensen die ervaringen hebben met (groot) zakelijke e-mail herkennen de werkwijze van Microsoft Exchange. In beide technieken, het verschil ertussen is voor dit onderwerp niet van belang, blijft de e-mail op de server staan, eventueel in mappen die u daar kunt aanmaken.

Als u gebruik wilt maken van de IMAP functionaliteit moet u achterhalen wat de juiste instellingen voor u zijn. Kijk hiervoor op de hulppagina's van uw provider of neem contact met ze op. Vaak staan op die hulppagina's ook stap voor stap handleidingen hoe u uw software moet instellen. Meestal kan de helpdesk van de provider u hier telefonische bij helpen. Uiteraard willen wij u hier ook bij assisteren.

Als u uw programma juist heeft ingesteld zal er gevraagd worden of u wilt 'synchroniseren' met de server. Zodra u dit heeft gedaan ziet u in ieder geval een'Inbox' in uw scherm staan. Daarin komt de nieuwe e-mail terecht. Als u op meerdere computers de software heeft ingesteld om met behulp van 'IMAP' uw post te ontvangen, blijft een bericht in deze 'Inbox' zichtbaar voor alle door u ingestelde computers, totdat u het bericht uit deze mappen verwijderd. Meestal moet u deze 'Inbox' regelmatig opschonen in verband met limieten opgelegd door uw (e-mail) provider.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten