Telefoonnummer nodig?

Heb je dat wel eens dat je iemands telefoonnummer kwijt bent, maar nog wel precies hoe die persoon heet? De handigste manier om dan die persoon zijn telefoonnummer te vinden is met behulp van het telefoonboek. Uiteraard heeft deze opmerking geen waarde. Of je moet nog steeds niet weten dat KPN sinds tijden detelefoongids.nl heeft en dat er een ander bedrijf is wat een andere telefoongids.com beschikbaar heeft.

Maar wat als je nou alleen weet waar die persoon woont? Stel bijvoorbeeld dat je iemands huis graag wilt kopen, of gewoon een 'buur' wilt bellen maar zijn telefoonnummer niet kent... Hieronder een aantal tips en suggesties om het nummer te vinden.

Een van de handigste sites zonder al te nare reclame is nummerzoeker.com Op dit site kan je aan de hand van een straatnaam en plaatsnaam zeer veel adressen achterhalen. Op deze site kan je eventueel ook de adresgegevens achterhalen van een bedrijf als je alleen het telefoonnummer hebt.

Tip!: zoek op postcode om de nummers van je buren snel te vinden!

Een andere site met iets meer reclame is gevonden.cc Ook daar kun je met behulp van een straatnaam en plaatsnaam. Op deze site kan je eventueel ook de adresgegevens als je alleen het telefoonnummer hebt, bijvoorbeeld van een gemist telefoontje.

Er zijn nog tal van andere site die vergelijkbare functionaliteiten bieden zoals www.zoekenbel.nl en www.zoeknummerinfo.nl

En wat als nou...
Iemand een geheim telefoonnummer heeft? Helaas... het je niet veel andere mogelijkheden dan een 'wilde zoektocht' op het net met welke zoekmachine je maar kunt bedenken.
Als iemand misschien wel een bedrijf heeft met een website, maar je niet kunt vinden hoe dat heet? Hiervoor is er een eenvoudig en gratis te benaderen zoekmachine: die van de kamer van koophandel. Ook daar kunt je met behulp van een plaatsnaam en adres allerlei gegevens vinden. Bijvoorbeeld van een bedrijf. Als je de bedrijfsnaam hebt gevonden kun je terugvallen op bovenstaande manier en deze bedrijfsgegevens gebruiken in een zoektocht met behulp van een zoekmachine.
Als je alleen een website adres kent van iemand? Hiervoor zijn er allerlei mogelijkheden om meer over de eigenaar te weten te komen. Vooral als het een kleine zelfstandige is. Who.is is een site die voor zeer veel domeinen de informatie kan vinden.
Voor domeinnamen die eindigen op .nl kan je op Domain Registry.nl controleren of de domainnaam nog vrij is, en als daarvan het resultaat beschikbaar komt kun je nog een keer zoeken (en een je een vinkje kunt zetten in 'uitgebreid'). Vervolgens krijg je de gegevens van de houder te zien. Dit is vaak de persoon die eigenaar is van het bedrijfje achter de website.
Voor domeinnamen met een ander einde, bijvoorbeeld .net .com .nu bestaan er vaak andere 'whois' diensten. Doe een zoektocht naar whois en de domein-extensie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten