Automatisch 'backup' naar de 'Cloud'


Sinds kort ben ik partner geworden van 'Gladinet', een bedrijf wat software ontwikkeld om handig gebruik te maken van 'cloud storage'.

En nu in het Nederlands: je hebt waarschijnlijk een Googleof Hotmail/Live/MSN/Skydrive account. Bij die bedrijven heb je nu gratis de beschikking over een aanzienlijke 'opslagruimte'. Waarschijnlijk 5 tot 7 GB!
Nu wil je wellicht graag dat jouw foto's 'automatisch' naar die 'cloud'-opslagruimte worden gekopieerd. Dan ben je er namelijk nogal zeker van dat je ze hebt, ook als iemand jouw computer 'leent' of dat je computer 'crashed'.
Uiteraard kan je aan de slag met het zelf schrijven van 'scripts' om dat automatisch te laten gebeuren. Echter 'Gladinet' levert een stukje software wat dit eenvoudig, zonder dat je er zelf iets van merkt, voor je kan doen. Er is een gratis versie, maar de functionaliteit daarvan is zeer beperkt.Uiteraard zijn er bedrijven die je een dergelijk programma 'gratis' geven. KPN heeft een vergelijkbare oplossing waarbij je voor €4,95/mnd (lees de kleine lettertjes als je de prijs ziet verschillen) een vergelijkbaar programma krijgt, waarmee je automatische backups kunt maken naar het opslagruimte bij KPN. Als je computer niet bruikbaar meer is kun je nog bij de data... Echter niet heel duidelijk omschreven hoe.

Een bedrijf als Dropbox levert ook online opslagruimte. Standaard gratis 2GB, bij een jaarlijks abonnement van $99 100GB. Echter de software die zij leveren kunnen niet overweg met het feit dat je specifieke locaties wilt 'backupen'.

Je kunt handmatig je foto's naar Google of Skydrive kopieeren, dan zijn ze namelijk ook op andere apparaten (smartphones, tablets, andere computers) te bekijken. Echter: dat is dan een handmatige handeling.

Daarom is het programma van Gladinet handig. Voor een bedrag van $47,49 (de waarde in van $47,49 in Euros volgens Google), een speciale prijs ivm onze partnerschap, heb je het programma en kun je zelf kiezen naar welke 'cloud' jij jouw backup wilt doen, wanneer e.d. Uiteraard willen wij je eventueel helpen dit programma te installeren en in te stellen. Maar dit is ook eenvoudig zelf te doen.
Klik hier om het programma (de Professional versie) voor de speciale prijs aan te schaffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten