Het kan ook met HTML5

Een tijdje geleden heb ik met een team architecten het idee neergezet om zakelijke applicaties vooral met behulp van HTML5 te gaan ontsluiten naar gebruikers. Verschillende grote bedrijven zijn al een tijdje bezig om deze manier van applicatie-ontsluiting te promoten.

Al een behoorlijke tijd is Angry Birds te spelen in Chrome. Hiervoor ga je met je Chrome browser naar http://chrome.angrybirds.com/.

Ook kan je het via Facebook spelen, maar daar is het een 'ouderwetse' Flash applicatie.

Maar er zijn meer van dit soort multimedia sites....Microsoft heeft iets leuks gedaan met 'Cut the Rope'. Uiteraard volgens de makers het best te spelen vanuit Internet Explorer 10, maar meerdere browsers ondersteunen HTML5 goed.

Kijk ook op http://www.cuttherope.ie/dev/ voor de ervaringen van het team wat het spel over heeft gezet van 'Objective-C' naar Javascript (een van de onderdelen van HTML5

Voor de film 'The Hunger Games' is ook een zeer interactieve site gebouwd, ook met HTML5. Als ik het goed heb gezien werkt deze site alleen helemaal goed als je IE gebruikt, en zie je anders alleen wat interactief 'artwork'.


De film het ik niet gezien, en om heel eerlijk te zijn vind ik dat ook niet zo interessant, de techniek die is gebruikt voor de promo-site is dat echter wel. explore/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten