Goedkoop bellen zonder vaste telefoon aansluiting

Image courtesy of FreeDigitalPhotos.net
Steeds vaker is het kostentechnisch handig om geen vaste telefoonaansluiting meer te hebben. Maar wat als je nog wel af en toe internationaal of lange nationale gesprekken voert? Uiteraard zijn er mobiele telefonie aanbieders die lage kosten rekenen, of speciale 'bundels' hebben voor specieke doelen (nummers of landen bijvoorbeeld). Maar er is ook een andere, vaak goedkopere manier.

Dit is namelijk bellen per computer of eventueel een programma op je smartphone. De stappen om dit te kunnen zijn heel eenvoudig.  1. Kies een provider. Je kunt dit doen op basis van kosten, maar ook op basis van bijvoorbeeld het krijgen van een eigen telefoonnummer. Om een keuze te maken op basis van kosten zijn er verschillende websites die daarbij helpen. Bijvoorbeeld op http://www.voiprates.nl/nl/netherlands.php vind je een vergelijking van verschillende aanbieders en hun prijzen voor bellen naar Nederland. 
  2. Voor Nederland zou ik kiezen voor Justvoip.com of intervoip.com. Let op! Soms staat in deze vergelijking dat je helemaal gratis belt, maar vaak is dat maar voor een beperkt aantal minuten per week en alleen nadat je een bepaald bedrag gestort hebt. Voor mij is dat geen probleem: per 4-6 maanden laad ik mijn voip account met 10 euro, en kan ik heel veel bellen.
  3. Meldt je aan voor een account bij de provider die je gekozen hebt.
  4. Installeer de software op je PC of Smartphone (bijvoorbeeld
  5. MobileVOIP wat ikzelf gebruik). De providers bieden vaak zelf een programma aan wat je eenvoudig kunt installeren. In dat programma moet je vervolgens de gegevens invullen van het account wat jijzelf hebt aangemaakt in stap 2.
Klaar: je kunt nu bellen door het programma op te starten en het nummer te kiezen. Wellicht dat je het 'account' nog moet laden met een bedrag. Wel bedrag en hoe je dat stort is per aanbieder verschillend, maar een veilige manier is met behulp van een creditcard.

Deze oplossing kun je ook gebruiken als je een VOIP telefoon hebt. Bijvoorbeeld een Siemens Gigaset N300A met een C610H handset maar er zijn ook veel goedkopere oplossingen.

Iets beperktere mogelijkheden bestaan uiteraard ook voor Skype (weinig losse telefoons die je kunt verbinden met Skype). Skype biedt de functie aan op basis van beltegoed of met een abonnement

Geen opmerkingen:

Een reactie posten