Extreem veel bezoekers verwacht?

Soms heb je wel eens een verwachting dat een artikel op een website of iets dergelijks enorme veel bezoekers gaat trekken. Dit kan een enorme effect hebben op de snelheid en beschikbaarheid van je site. De bron van zulk verkeer zijn meestal ‘electronische’ persberichten of links op sites als Digg, Slashdot, NuJIJ of MSN Reporter.

Er zijn verschillende manieren om daar op te anticiperen. Een van de manieren maakt gebruik van de servers van Google. De dienst op http://re.flect.net/(bedrijf opgeheven?) maakt hier gebruik van.

Het gebruik is heel simpel. Als je bericht te vinden is op http://www.iodotsys.net/hosting/ publiceer je het adres van je bericht in de de media op: http://re.flect.net/www.iodotsys.net/hosting/

Als jouw site wordt gelinked vanaf slashdot.org dan wordt in principe automatisch een kopie van je site aangemaakt op http://www.mirrordot.org/(bedrijf opgeheven?)


Een andere oplossing wordt geleverd via het 'Coral Content Distribution Network'. Het gebruik van deze oplossing is door .nyud.net toe te voegen aan je domeinnaam. In het voorbeeld wordt het adres van http://www.iodotsys.net/hosting/ dan http://www.iodotsys.net.nyud.net/hosting/ Deze methode zou moeten werken, maar wordt nogal eens door ‘webfilters’ tegengehouden omdat het lijkt op een manier om illegaal het internet te verkennen(proxy avoidance).

Het Slashdot effect uitgelegd: http://en.wikipedia.org/wiki/Slashdot_effect

Geen opmerkingen:

Een reactie posten