Thunderbird (portable) en Windows Live Mail/Hotmail

In het vorige artikel heb ik beschreven hoe je Portable Thunderbird gebruikt om ‘normale mail op te halen. Voor Hotmail of Livemail (van MSN) moet je wat extra kunst en vliegwerk doen.

Hierbij de stapjes:
  1. Ga naar http://webmail.mozdev.org/installation.html en van die pagina zowel de ‘Web-Mail’ module als ‘Hotmail’ module op.

  2. Installeer nu via ‘Tools(Extra in de Nederlandse versie)’-> ‘Addons’->’Installeren’ de WebMail module, herstart Thunderbird.

  3. Installeer daarna de Hotmail module via ‘Tools’-> ‘Addons’->’Installeren’

  4. Na de herstart moet de Thunderbird module, om Hotmail/Livemail op te halen insteld worden. Ga naar ‘Tools’-> ‘Addons’->’Extensies’ naar WebMail, en selecteer dan ‘Opties’. Selecteer voor alle ‘servers’ inschakelen bij opstarten, en klik het plusje bij eventueel niet opgestarte servers.

  5. Nu gaan we het hotmail account toevoegen. Bestand -> Nieuw -> Account. Dan selecteren we Webmail. Nu moet je jouw gegevens van MSN/Hotmail/Livemail invullen.

  6. Klaar…
Tenminste als je niet ooit bent gemigreerd naar Hotmail Live, en nu normaal altijd een ‘u bent gemigreerd scherm’ ziet. Controleer dit door: met je browser (internet explorer) ga je naar www.hotmail.com, als je bent ingelogd log je uit. Vervolgens log je in. Als je nu niet direct het scherm ziet met jouw mail, maar eerst op een ‘ok’ knop of iets dergelijks moet klikken, kan je daaronder ook klikken op ‘laat mij dit scherm niet meer zien’.

Vervolgens kan de Webmail plugin bij Thunderbird je goed helpen.
Mijn persoonlijke ervaring is dat deze oplossing nogal traag kan zijn… Het spelen met de instelingen van de Webmail-Hotmail addon (bij mij werkte WebDav beter dan al het andere), kan hier veel in oplossen.

Andere hulpen bij het instellen en gebruiken van Thunderbird en Hotmail.

http://lcardinaals.wordpress.com/2008/01/26/meerdere-mailadressen-in-thunderbird/
http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php?t=295469

1 opmerking:

  1. [...] is de standaard aanpak voldoende. Voor Live.Mail en Hotmail is dat iets anders… Hiervoor zal ik een volgend bericht [...]

    BeantwoordenVerwijderen