Stop het versturen van Ongewenste email of MSN berichten

Zeer regelmatig worden er Ongewenste emails of MSN berichten verstuurd door personen die dat zelf niet weten. Soms komen die berichten vanaf een ‘Smartphone’, vaak uitgerust met illegale software, maar nog vaker door een ‘normale’ computer.
Er zijn over het algemeen 2 manieren waarop kwaadwillenden deze ongewenste berichten in jouw naam kunnen versturen
:

  1. Ze hebben software op jouw PC geinstalleerd die hun voorziet van toegang tot de machine of jouw wachtwoorden

  2. Ze hebben de beschikking gekregen over jouw inloggegevens, bijvoorbeeld via Phising.

De basis oplossing, die meestal werkt, is hieronder beschreven.
De stappen zijn eenvoudig:

  1. Installeer en voer het programma ‘Malwarebytes’ uit

  2. Wijzig je wachtwoorden voor email en MSN, NA het scannen en opschonen van je computer

Installeren van ‘Malwarebytes’


Ga naar http://www.malwarebytes.org/mbam.php en klik daar op ‘Download free version’. Eventueel wordt je doorverwezen naar een locatie/pagina waarop je het programma daadwerkelijk kunt ophalen (downloaden). Zodra het op jouw computer is moet je het installeren. Bij gebruik van Internet Explorer kun je hier al voor kiezen bij het starten van de download.
Zodra het programma is geïnstalleerd, alle standaard opties zijn goed genoeg, kan je jouw computer scannen. Zeker voor de eerste scan raden wij aan om een ‘Full Scan’, een volledige scan dus, van je computer te doen. De gevonden ‘Malware’ kan eenvoudig worden verwijderd door op de knop ‘Remove Selected’ te klikken.

Het wijzigen van je wachtwoorden


Dit is een procedure die niet eenvoudig te beschrijven is, omdat dit bij elke email-provider (die jouw email adres voor je verzorgd) anders is. De standaard manier is:
Inloggen op de website van je email en vervolgens zoeken naar een optie ‘wachtwoord wijzigen’ of ‘change your password’. Voor
Gmail: https://www.google.com/accounts/ManageAccount?service=mail
Hotmail en MSN.com: https://account.live.com/

Er zullen altijd een aantal ZEER kwaadaardige manieren zijn die hierdoor niet worden opgelost. Maar de manier waarop men NU aanvallen van computer misbruik doet zijn richting de grote groepen mensen die hun beveiliging en bewustzijn (awareness)

1 opmerking:

  1. Raoul reageerde per 'Buzz' dat er nog een andere manier is waarop mensen in 'jouw naam' mails kunnen versturen. Hierbij maken ze gebruik van een email-server die niet controleert of je ook echt bent wie je zegt te zijn. Hiertegen is niet veel te doen.
    Er zijn echter wel manieren om zeker te stellen dat de verzender ECHT de verzender is. Bekijk hiervoor de berichten in http://www.iodotsys.net/tag/veilige-mail/

    BeantwoordenVerwijderen