zondag 1 juli 2007

MSN Messenger plaatje van jezelf veranderen

Hoewel het niet echt moeilijk is, eigenlijk als je erover nadenkt (na het een keer gedaan te hebben) zelfs makkelijk. Hierbij een korte handleiding om je plaatje of schermafbeelding van jezelf te veranderen.

Open MSN Messenger, bijvoorbeeld door twee keer te klikken op het icoontje in de werkbalk (naast het klokje). Ik heb de laatste versie, Live Messenger geinstalleerd, misschien dat de werkwijze bij jouw versie iets anders is. Verder hieronder staat hoe je de schermafbeelding bij een oudere versie kan veranderen.

Klik op het plaatje wat nu bij jouw naam staat. In dit voorbeeld op de hond.

Nu wordt jouw 'Visitekaart' getoond. Onderin dit venster staan een aantal opties. Bijvoorbeeld 'Je schermafbeelding wijzigen'. Klik op die optie.

Nu verschijnt er een scherm waarin je de schermafbeelding, of het plaatje, kunt kiezen. Als er niet bij staat wat je wilt gebruiken, en je hebt dat op je computer staan. Klik dan op 'Bladeren...'. Vervolgens zoek je op je computer naar het plaatje en druk je op 'Openen'.

Als je een fout maakt: maak je niet druk, hooguit ziet iemand eventjes je 'ongewenste' plaatje.

Bij een oudere (en ook de huidige) versie van MSN kan je het op een iets andere manier in je volledige scherm van MSN explorer (gebruik eventueel de knop 'Maximaliseren', naast het kruisje rechts).

Druk nu op 'Extra' en selecteer vervolgens 'Opties'

Op een van de eerste schermen staat nu de mogelijkheid om je 'schermafbeelding' te wijzigen. Druk op die knop en je kunt je schermafbeelding kiezen.


Afhankelijk van welke versie je hebt staat er meer of minder op je scherm. Maar de optie staat ongeveer op dezelfde plaats met dezelfde naam.

2 opmerkingen: